Igennem tiderne har der for de fleste (hvis ikke alle) mennesker været en vigtig læring i at stå op for det man tror på, og det man mærker der er rigtigt for en selv. For nogen har det været let, og for andre meget svært. Hvis vi ser omkring os i vores omgangskreds, vil vi med garanti også kunne se både den der har let ved at stå op for sig selv, og den der har virkelig svært ved det.
Nu mere end nogensinde er det vigtigt at vi hver især mærker ind i hvilken en energi vi vælger at fylde vores indre med. Nogle mennesker tåler bedre nogle energier end andre, men ingen kan være ”måler” i tolerance overfor hvordan energier påvirker andre, så det er op til os selv hele tiden at blive vores egne læremestre i hvad der fungerer for os, og hvad der ikke fungerer for os.
Hvis noget ikke føles eller virker rigtigt for dig, så stop og find ud af hvorfor du får den ”advarsel”.
For mange år siden lagde jeg større vægt på hvad andre tænkte end hvad jeg selv havde behov for. Mange gange tvang jeg mig selv til at blive steder der ikke føltes rare at være i, fordi jeg enten var der sammen med nogle andre og ikke ville virke mærkelig, eller også fordi jeg tænkte at det nok bare var mig der var noget galt med når alle andre så ud som om at de var upåvirkede. Og hvor har jeg dog også ”betalt” for den manglende lytning til mit eget behov.
Tiden har lært mig at det ikke er mig der er noget galt med, og at jeg har det bedst hvis jeg sørger for at lytte til de signaler i mit indre der guider mig til det ene eller det andet. Uanset hvad vi kalder det, så har vi alle noget i vores indre som guider os til det bedste for os.
En gang i mellem kommer jeg til at overhøre signalerne alligevel fordi min hjerne beslutter sig for noget, som min krop ikke er helt klar på. Og så betaler jeg for det ved at være helt flad 1-2 dage efter. Heldigvis er jeg blevet ret god til at lytte efter min krop og min ”sjæl”, men på trods af den lange træningstid jeg har haft, så tillader jeg stadig en gang imellem hovedet at tage over, selv om jeg efter jeg røg ned med stress godt ved at kroppen rent faktisk har mere styr på det.
Vinterhalvåret er en tid hvor det på vores breddegrader er ekstra vigtigt at mærke efter kroppen og dens behov. Og med kroppen mener jeg både krop og hjerne, for vores fysiske hjerne kan også blive belastet og overstimuleret.
Vinteren i årets cyklus kan sammenlignes lidt med natten i døgnets cyklus. Ud over at vores kroppe har brug for hvile og genopbygning efter sommerhalvårets mange udadvendte aktiviteter, sker der også en form for forbedringsprogrammering (opgradering) i vores indre, baseret på de læringer vi har haft det forgangne år. Dette sker i øvrigt også for nogle igennem det at de bliver syge om vinteren. Sygdom kan nemlig være kroppens måde at skabe ”hvile” så den kan lave denne indre justering.
I denne proces er det endnu mere vigtigt hvordan vi behandler os selv, både fysisk og mentalt, og er meget bevidste om hvilken input og påvirkninger der støtter os og hvilke der ikke gør.
I mange år har jeg været kaldet til at lave forskellige støttende tiltag for mig selv, og med tiden også inspireret mange andre til at tage sig af sig selv og deres indre i netop denne tid. En beskyttelse der kan være nødvendig, og i virkeligheden også er at ære sit eget indre og passe på det, som man ville med et lille barn.
Flere af de tiltag har jeg stillet til rådighed gratis, og det gør jeg også i år. De tiltag som jeg har valgt at bidrage med i 2021, er Julekalenderen om den magiske have, Inspirationer til de 12 hellige nætter før og efter jul og hvis jeg er heldig at min krop går med til det, kommer der endnu en mulighed i midten af december, men det vil jeg ikke love endnu for jeg skulle jo gerne leve det jeg gerne vil inspirere til 😃 ❤
Uanset hvad du vælger at bruge som støttende redskaber, så vil mit dybeste ønske for hvert eneste menneske være at de evner at finde bare ét skridt nærmere til hvad der gør dem til glade og lykkelige mennesker – uanset hvad andre måtte tænke om dig. Uanset om du må sige nej tak til det du plejer, som stadig trækker, men som du godt ved ikke gør noget godt for dig. Eller om du må række ud og sige ja tak til noget helt nyt, som du måske ikke helt forstår, men alligevel ikke kan lade være med at række ud efter fordi en stemme i dig vil det sådan.
Jeg hepper på dig! Kan du bruge nogle af mine gaver, så værsgo. Har du brug for andres – hurra! Ingenting virker for alle, men alle kan finde noget der virker for dem ❤ ❤
Du har min støtte – og jeg håber af hele hjertet at du finder det der virker for dig i denne tid ❤ ❤
Pas godt på dig selv! ❤