Indtil for et par år siden har jeg altid ladet mig føle mig anderledes pga min døgnrytme og den måde jeg havde det bedst med at skabe dagen på. Som den famøse tilpasser jeg er, skaber jeg det let rundt om de omstændigheder der er hvis jeg fx er i parforhold, skal til kursus eller lign. men jo ældre jeg bliver jo hurtigere falder jeg tilbage i den for mig naturlige rytme, så snart jeg er mig selv. Og jo vigtigere mærker jeg at det er, at jeg respektere denne rytme.

Det var faktisk først da jeg hørte et interview med Christine Eilvig for et par år siden, at jeg opdagede at der var andre end mig, der havde ”skæve” måder at gøre tingene på i forhold til dagsrytmer. Og egentlig er det jo slet ikke skævt, for for mig er det helt naturligt.

Fordi jeg er selvstændig har jeg en større mulighed for selv at skabe min dag som jeg ønsker. Og det er jeg dybt taknemmelig for, for det gør at jeg kan skabe den for mig mest optimale dag.

Jeg er B-menneske, og min normale dagsrytme er at jeg går i seng kl. 2 (om natten) og står op kl. 10. Jeg elsker at gå ud i natten, lige før jeg skal i seng, og bare stå og mærke den mørke dybe stilhed. Sikkert det samme som A-mennesker gør når de står op kl. 5 om morgenen. Jeg tager bare stilheden med mig i seng 

Hvis du vidste hvor mange gange jeg har fået at vide i mine mange år, at den søvn man får mellem 22 og 24 er den bedste. Ja ja, det er så fint, men det gælder så ikke mig. Jeg har stort set hele livet sovet fantastik og hele vejen igennem 8 timer fra jeg lægger hovedet på puden til jeg vågner lige før eller til vækkeuret (og en meget sjælden gang imellem efter vækkeuret – hihi). Og det tror jeg er fordi jeg følger min krops rytme, og ikke et skema fastsat af andre. Bevares der er dage hvor jeg enten går tidligere eller senere i seng. Men at sove 3-11 fx er ikke så optimalt for mig, der bliver jeg til gengæld lidt skæv i hovedet  Det skal så lige siges at jeg har prøvet det omvendte i en længere periode. Da jeg gik på dyrepasseruddannelsen i Roskilde og boede i Hellested, stod jeg op hver dag kl. 5 om morgen og gik i seng ved 22 tiden (jeg kunne simpelthen ikke gå i seng før). Det var en meget hård tid for mig, for det var næsten fysisk ubehageligt for mig at stå op kl. 5. Men det var nødvendigt, så jeg gjorde det, hvilket jeg tænker rigtig mange af jer gør – altså fordi det er nødvendigt.

Min ”morgen” – altså der hvor mange andre så holder formiddag (hehe) – starter stille og roligt, og ingen morgener er ens. Jeg bruger altid de første par timer på bare at være mig selv og gøre det jeg lige har lyst til. Det forsøger jeg i øvrigt at gøre det meste af dagen (altså at gøre hvad jeg har lyst til), men især om morgenen er det ekstra vigtigt. På denne måde kommer jeg ind i dagen og verden på en for mig sund måde og med ekstra Yin energi til at kunne skabe (Yang) i løbet af dagen. Møder holder jeg meget sjældent før kl. 11, og hvis folk skal ringe til mig, siger jeg at jeg kan fanges efter kl. 10 – min mobil er slukket når jeg sover. Eftermiddage bruger jeg som regel på at læse/studere et emne jeg er optaget af, skrive, lave kreative (arbejds)opgaver, snakke med mennesker osv. Hvis arbejdet kræver det, arbejder jeg også nogle gange om eftermiddagen, men som regel starter min arbejdsdag i firmaet når de fleste andre er kommet hjem fra arbejde. Midt på aftenen går jeg en aftentur for at klare hovedet midtvejs i arbejdet, og afhængig af travlhed osv så stopper jeg altid med at arbejde senest 1 time før jeg skal i seng. Her tulrer jeg lidt rundt, vasker op, lukker ned, og går ud og nyder stilheden udenfor inden mit legeme med et ”godnat kære verden, tak for en dejlig dag” lægger sig i sengen med et ahhh…

Så hvorfor deler jeg dette? Fordi jeg har lyst til at inspirere at det er ok (og normalt) at leve anderledes og efter din egen rytme  Dette er min rytme – hvad mon din er?

Kærligst nattens dronning