Imbolg / Bridgets Day

I dag, 1. februar, er det Imbolg – en førkristen højtid.

I dag (eller helt nøjagtig 5. februar) er vi halvvejs mellem vintersolhverv og forårsjævndøgn. Det repræsenterer et midtvejspunkt mellem vinter og forår. Næsten som at få en mulighed for et lille kig ind i den nye verden der er ved at blive skabt, og så alligevel uden helt at få ”lov” at se det endnu.

Selv om det i år ikke rigtig har været vinter (endnu i hvert fald), så er det et tidspunkt der minder os om, at selv om vi er midt i vinteren, og februar kan være kold og streng, så er foråret energimæssigt på vej. Normalt ville det betyde at de små spirer starter på energiplanet, og at vi inden længe (1-2 måneder) ville kunne se det i det fysiske 😉 Men i år har vejrguderne et helt andet forspil til os, og det bliver spændende at se om vi rent faktisk får den vinter nogle af os længes lidt efter 

I naturen er energien stadig indadvendt, og hvis vi vælger at følge den naturlige rytme og cyklus er Imbolg, og ugerne herefter, et godt tidspunkt for at begynde at planlægge det kommende år.

Hvad vil du gerne så, og ikke mindst, hvad ønsker du at høste? Og hvad skal du i givet fald så, for at få den ønskede høst? Lidt ligesom gartneren der nu planlægger haven, men først senere putter før og planter i jorden.

Imbolg er ikke det optimale tidspunkt for nye begyndelser, og at sætte ting i gang. Til det er energien endnu for ”stram” (det er det indre billede jeg får ind) og indadvendt. Til gengæld er det godt at færdiggøre og afslutte gamle projekter og tankeformer, og undersøge disse, og det de har bragt dig. Med den viden kan du til forårsjævndøgn drage nytte i opstart af de nye projekter du nu har på tegnebrættet.

Energien er endnu meget indadvendt, men Imbolg er starten på skiftet i energien, der trin for trin trækker bevidstheden mere og mere ud i det ydre og fysiske, for til sidst at eksplodere i et sandt festfyrværkeri af farver og dufte i foråret  

Glædelig Imbolg og Bridgets Day 😀   

Masser af kærlighed til dig