De fleste af os kan mærke det. Vinteren går på held og forårets kræfter begynder at pible frem både i naturen og inde i os selv.

Det seneste år har været interessant for at sige det mildt, og de færreste mennesker har kunnet undgå at blive påvirket.

Nu, efter vinterens hvile, begynder en ny og mere aktiv del af cyklussen, hvor energien løfter sig i naturen, og ligesom planter og dyr begynder at vågne op, mærker vi mennesker også den nye energi inden i os. Det er klart, at det er forskelligt, hvordan denne energi udtrykker sig i det enkelte menneske, men det sker uanset i os alle.

Fra i dag ”overvinder” lyset mørket, og fremadrettet bliver der flere og flere lyse timer i døgnet end mørke, hvilket i sig selv for de fleste mennesker kan få det hele til at se en smule lysere ud end tidligere.

Vi har altid fejret disse solhøjtider, fordi vi har været afhængige af solen og dens bevægelse på himlen. Her på de nordlige breddegrader vågner vi nu af vinterhiet, og nu skal vores frø sås og manifesteres i det ydre. Det sker både psykisk i det indre, men også rent praktisk for alle der dyrker jorden mv.

Så hvad har du puslet med hen over vinteren? Hvad har du drømt om og rakt ud efter med længsel?

Nu bliver vi tilført energi indefra og udefra (gennem de mange lyse timer) til at kunne gøre noget ved det. Nu er tiden til at påbegynde skabelsen og ikke kun drømme! Ikke kun teoretisk, men også praktisk.

Jeg ved, at dette kan ramme mange i en tid, hvor det kan være svært at se en vej ud af en tilsyneladende fastlåst situation, og dette er på ingen måde et forsøg på at sprede glimmer og guld ud over noget der føles dårligt. Det er ment som et minde om, at der inde bagved alt det ydre spektakel og kaos stadig bor et væsen der har drømme, håb og længsler efter noget. Og selv om det nogle gange kan virke håbløst, så findes der stadig noget godt i verden, og noget vi kan tage et skridt henimod – fysisk eller mentalt. Også selv om vi ikke lige i nuet kan se, hvordan det skal udfolde sig.

Personligt har også min virksomhed og mit privatliv været påvirket og forandret det sidste års tid. Den vej jeg troede jeg skulle følge i starten af 2020, blev ad flere omgange pludselig forandret. Noget blev sat på pause, noget forandret til det bedre, men også jeg har måtte gå igennem svære og ubehagelige beslutninger i det forgange år. De frø jeg troede jeg skulle vande og udleve sidste forårsjævndøgn blev i nogle tilfælde til andre blomster end jeg regnede med, men det meste har lykkeligvis været til det bedre (se mere nedenfor).

Hvad er ét skridt du kan gøre for at gå skridtet nærmere dine drømme? Er det stadig de samme drømme du ønsker at forfølge eller skal du lave forandringer i dem, så de passer til hvor du er nu? Måske til noget der er endnu nærmere dit hjerte?

I dag går jeg i vores kolonihave og laver et forårsjævndøgnsritual, der både bliver en fejring af solhøjtiden, men også bliver en åbning af det nye haveår, en forårsfest med alle havens væsener, og fra min side en intention og invitation til endnu et års samarbejde.

Med ønsket om en vidunderlig dag og nogle skønne forårsmåneder.