I morgen er en helt speciel aften – det er nemlig sommerens spædeste ”begyndelse” i Gaias cyklus. 15 grader i Tyren og nøjagtig midtvejs imellem Forårsjævndøgn og Sommersolhverv – Majaften på dansk, Beltane på engelsk.

I de før-kristne traditioner som jeg har studeret – især druidernes – fulgte man nøje himmellegemernes bevægelse, og lige nøjagtige denne aften blev særligt fejret. Beltane hedder den.

Nu om dage pga. kirkens indblanding er dagen flyttet til natten mellem 30. april og 1. maj, og opkaldt i bl.a. Danmark (Valborgaften) efter en engelsk nonne der blev helgenkåret. Men oprindelig fejrede man denne højtid midtvejs mellem Forårsjævndøgn og Sommersolhverv.

I gamle dage blev Beltane fejret med brylluppet mellem mand og kvinde, og der blev livligt delt af livets væsker, lyst, kraft og saft imellem kvinder og mænd på denne aften. Af de mere uskyldige blev der danset om et helt specielt udvalgt træ fra skoven, som de unge mænd tog med ind på byen største plads, og så dansede de unge mænd og kvinder om træet. Kvinderne lavede fine kranse som de kastede til den mand de udvalgte sig som tegn yndest, og hvis manden var interesseret gav han hende kransen tilbage.

I de førkristne traditioner hvor moderen (jorden) blev dyrket som Gudinden, var dette et helt specielt tidspunkt for frugtbarhed, og mange helligt indviede brugte denne aften til at befrugte sig selv både fysisk og symbolsk, hvor Guden og Gudinden blev forenet.

Det var denne ”leg” som kirken følte sig nødsaget til at gå ind og stoppe og i Danmark foreslog Biskop Hans Bagger tilbage i 1670’erne at lovgive Store Bededag, der oprindeligt var foreslået som 3 bededage, som hans forsøg på at stoppe de unge menneskers ”leg” eller utugt ved at tvinge dem til at holde bededagene hellige  Men som i dag kan selv ikke præsterne kontrollere alt der foregik i skoven og på høloftet.

Det er også i morgen at de lyse nætter begynder. De lyse nætter betyder at solen ikke kommer dybere end 18 grader under horisonten, hvilket gør at det på intet tidspunkt bliver helt mørkt om natten i perioden fra 5. maj til ca. 8. august.

I år fejrer jeg dette specielle energimæssige tidspunkt sammen med 3 andre kvinder i morgen aften. Vi mødes til fælles fejring med god mad, musik, dans og ritualer med udgangspunkt i lige netop denne frodighed og eksplosion af kraft der lige netop nu er i Gaias cyklus og udnytte den energimæssigt i vores egne liv til skabelse og befrugtning af nye projekter i vores liv   

Glædelig sanselig forårs-eksplosive kærlighed og glædes vibrationer til jer alle    Og kærligt velkommen til de lyse nætter